Kijk omhoog met Astron

Drenthe en sterrenkunde zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Aan de rand van de heide van het Dwingelderveld ligt ASTRON, het Nederlands instituut voor radioastronomie. Daar worden de spannendste vragen over ons heelal beantwoord met radiotelescopen die de grenzen van het technisch mogelijke verleggen.

ASTRON heeft drie wereldberoemde radiotelescopen gebouwd: de Dwingeloo Radiotelescoop, de Westerbork Radiotelescoop in Hooghalen en LOFAR, de grootste radiotelescoop ter wereld met de kern in Exloo.

Tijdens Ondernul gaan we samen omhoog kijken. We nemen je mee op reis door het heelal…..

Kijk Omhoog woensdag 13 december
Een unieke belevenis.

Samen met Astronoom André gaan wij op reis door het heelal. Vanaf de aarde, langs de maan, zigzaggend tussen de planeten door en dwars door onze Melkweg op zoek naar andere sterrenstelsels. André vertelt ons alles over het onbekende. Dit klinkt spannend hé?
Nou… dat is het ook!

Hoe kijken we omhoog?
Bij binnenkomst krijgt iedereen een eigen hoofdtelefoon. Een mega led scherm begeleidt André door middel van video en visuals gedurende zijn presentatie. André is te horen over je hoofdtelefoon. Met een speciaal hulpmiddel stelt André ook daadwerkelijk onze ogen op de proef en kijken wij naar de sterrenhemel boven ons. Na deze reis door het heelal is er gelegenheid om André zijn hemd van het lijf te vragen.

Een avond voor jong en oud (adviesleeftijd 10+) in de buitenlucht op een unieke locatie nabij het centrum van Emmen. Kleed je warm aan!! Want we gaan Ondernul.

Programma
✨19.45 uur: Ontvangst bij het openluchttheater
🪐 20.00 uur: Start van de Publieksacademie – ‘Kijk Omhoog!’
🔭 21.00 uur: Vraag-en-antwoordsessie (Q&A)

Deze publieksacademie wordt mogelijk gemaakt dankzij onze partners:
NHL Stenden
Dutch Techzone
Greenwise Campus

Aanmelden voor deze avond is niet meer mogelijk. Het is volgeboekt!