Zakelijk deelnemen?

Wildlands

Ga op ontdekkingstocht in de werelden van WILDLANDS Adventure Zoo Emmen en laat je meevoeren door de bijzondere verhalen over dier en natuur. Ontdek per boot of te voet de jungle en maak kennis met de olifantenfamilie. Spot neushoorns en giraffen van heel dichtbij tijdens je trucksafari over de savanne. Bezoek het nieuwe Raccoon Creek, ga op poolexpeditie en sta oog in oog met ijsberen en pinguïns.

Twee weken lang (tijdens de kerstvakantie) toveren we WILDLANDS om tot een mysterieuze en sprookjesachtige wereld. WILDnights moet je beleven!

Tijdens de gehele Ondernul periode kunnen bezoekers van WILDLANDS Afrikaanse diersoorten van heel dichtbij ontmoeten. Kijk in de savannestal bij de neushoorns, zebra’s en giraffen en breng een bezoek aan het winteronderkomen van de nijlpaarden.

Emmen On Ice

Van 1 december tot en met 8 januari 2023 staat de Emmen on Ice ijsbaan, inclusief schaatsverhuur, weer op het Raadhuisplein in het centrum van Emmen. Kom gezellig langs om te schaatsen en na afloop lekker opwarmen met een warme chocolademelk of een heerlijke gluhwein in het aangrenzende geheel in kerstsfeer aangeklede horecapaviljoen. Emmen on Ice is een volledig overdekte kunstijsbaan gelegen op het Raadhuisplein in het centrum van Emmen. Emmen on Ice is 700 vierkante meter aan ijsvertier op echt ijs!  Een deel van de baan is gereserveerd voor de jongste schaatsertjes. Evenementen als schoolschaatsen en de curlingcompetitie worden vanwege het grote succes wederom georganiseerd.

 

China Lights

Rond het Chinees nieuwjaar worden er in China allerlei licht- en lantaarntentoonstellingen gehouden. “De lantaarns die daarvoor worden gebruikt zijn van enorme omvang. Vaak metershoog en heel kunstig bewerkt met de nieuwste technieken en met prachtige materialen en mooie kleuren”. De tentoonstelling is dit jaar van 9 december 2022 tot en met 5 maart 2023 te bezoeken.

Atlas Theater

Kom de kerstdagen vieren in ATLAS en beleef het theater als nooit te voren!

Tijdens de feestdagen ontmoeten wij je graag in het ATLAS Theater. In de hele maand december staan er uiteraard voorstellingen geprogrammeerd voor zowel jong en oud! Ga bijvoorbeeld naar de geurende voorstelling van Rudolph’s Bakery Live en wordt geïnspireerd hoe je thuis de heerlijkste gerechten op tafel kunt zetten. Of beleef het ultieme kerstgevoel bij het klassieke ballet De Notenkraker. Of wat dacht je van een uitje met de hele familie op tweede kerstdag bij de Winterreveu van Titus en Fien? Kortom: er valt weer veel te beleven.

Bekijk alle feestelijke voorstellingen tijdens de ONDERNUL periode op atlastheater.nl

 

Winkelcentrum de Weiert

Winkelcentrum de Weiert is het grootste overdekte winkelcentrum van Noord Nederland. Met meer dan 80 verschillende winkels bieden we de bezoeker een complete shopervaring! Wat is er nou fijner dan tijdens de gezellige winterperiode warm en droog te kunnen winkelen? Ook bevinden zich in en rond Winkelcentrum De Weiert een aantal gezellige horeca gelegenheden met overdekte terrassen waar u kunt genieten.

Winkelcentrum de Weiert; place to be, place to buy!

Drenthe College

Drenthe College is hét mbo en opleidingencentrum van Drenthe. Elk jaar volgen duizenden studenten een opleiding bij DC in Assen, Emmen en Meppel.

We zijn (onderwijs)partner van o.a. Wildlands-Atlas (WILDnights), No Limit Events (Emmen on Ice en Hello festival) en ZO34 (Glazen huis).

Fletcher by Zoo

Nieuw hotel in het centrum van Emmen

Fletcher Hotel-Restaurant ByZoo Emmen ligt direct tegenover WILDLANDS Adventure Zoo en het ATLAS Theater, midden in het bruisende centrum van Emmen.

Geniet van smaken uit de wereld!
In de nieuwe hotspot Restaurant ByZoo worden de heerlijkste streetfoodgerechten met een mix van smaken uit de hele wereld voor u bereid. U geniet hier in een sfeervolle ambiance van een uitgebreid ontbijt, smakelijke lunch of gewoon een gezellige borrel. Laat u tijdens een diner verrassen met creatieve gerechten die perfect zijn voor shared dining, zo kunt u samen met uw gezelschap bijna alle gerechten van de menukaart proberen en urenlang tafelen!

De Hondsrug UNESCO Global Geopark

Het Hondsruggebied strekt zich uit van de stad Groningen aan de noordkant tot Coevorden aan de zuidkant. Het gebied is zo’n 150.000 jaar geleden ontstaan door  een gigantische ijsmassa die het vlakke landschap veranderde in heuvels, dalen  en stromende beken. Bos, open terrein en water maakten het landschap tot een ideaal leefgebied voor mens en dier. Hunebedden, boerderijen, dorpen en archeologische vondsten… ze geven ons informatie over de geschiedenis van het schitterende Hondsruggebied.

UNESCO
Het geologische en historische  belang van het Hondsruggebied is door UNESCO erkend als geopark. De Hondsrug UNESCO Global Geopark maakt onderdeel uit van 160 vergelijkbare geoparken,  verspreid over de hele wereld.

Het Hunebedcentrum

Pal naast het grootste hunebed van Nederland in Borger ligt het Hunebedcentrum. Een museum waar je in het leven van de hunebedbouwers stapt. Zie hoe onze voorouders leefden en werkten op hun erf en hoe ze de hunebedden bouwden. Een bezoek bestaat uit het museum, het openluchtgedeelte het Oertijdpark, de Expo Hondsrug UNESCO, de keientuin en uiteraard het grootste hunebed van Nederland.

Valk Hotel Emmen

Op het zuidelijkste puntje van Emmen ligt ons prachtige 4-sterren hotel. Het hotel beschikt over 106 kamers. Ons hotel biedt voldoende mogelijkheden; breng een bezoekje aan het zwembad en fitnesscentrum of geniet van een smaakvol diner in het restaurant.

Wij verwelkomen u graag in ons hotel!

Veenpark

In het Veenpark beleef je het verleden zoals dat in de veendorpen was rond 1920. In een prachtige nieuwe film op het plein krijg je het hele verhaal over de veengeschiedenis te zien. Zo weet je voordat je naar de beide dorpen gaat al veel over wat er gebeurd is, hoe veen werd afgegraven en hoe de mensen leefden.

Rij met de smalspoortreinen en vaar met het turfschip door de nostalgische dorpen en een natuurlijk hoogveengebied met de laatste echte turfafgraving. De bakker, de kruidenier, de klompenmaker en de turfsteker zijn elke dag aan het werk!

De kinderen beleven met de nieuwe speurtocht de ‘Queeste van het Veen’ zelf hoe het leven van hun leeftijdsgenootjes eruit zag.

Een dagje Veenpark is méér dan een leuk dagje uit met de (klein-)kinderen.

Eko Tours

Drenthe Ondernul Excursie. Rijd zelf op deze mooie excursie van ca. 3 uur door de schitterende natuur van de Hondsrug vanuit Exloo. In de elektrische terreinauto’s van Eko-Tours in winterse sferen, rijp op de bomen en misschien wel sneeuw…. En tijdens de tocht een warme chocolademelk voor iedereen. Boek snel je tour !

Parc Sandur

Maak jouw Ondernul Experience compleet bij Parc Sandur!

Een ongekend gevoel van vrijheid omringd door een glinsterend meer. Iedere dag wakker worden met een prachtig uitzicht? Dat kan, want vrijwel al onze vakantiebungalows zijn gelegen aan de grote Rietplas. Geniet van de rust en ruimte en dagelijks diverse indoor & outdoor activiteiten die natuurlijk volledig in het teken staan van Ondernul. Verder is Parc Sandur centraal gelegen, waardoor je binnen de kortste keren in Emmen Centrum bent om te genieten van alle festiviteiten die er worden georganiseerd.

Kortom: boek nu je verblijf en GENIET!

Het Van Gogh Huis

Het Van Gogh Huis in Nieuw Amsterdam/Veenoord is een zeer bijzondere plek, het is namelijk het énige voor publiek toegankelijke huis in Nederland waar Vincent van Gogh heeft gewoond en gewerkt. De maanden die hij hier in het najaar van 1883 doorbracht betekenden een keerpunt in zijn leven; hier besloot hij kunstenaar te worden! De kamer waar Vincent woonde en werkte is zo ingericht alsof de schilder elk moment terug kan keren van een tochtje door het veengebied. Hier schilderde hij bekende werken zoals ‘De Turfschuit’, de ‘Ophaalbrug te Veenoord’ en ‘Het Onkruidverbrandertje’ en schreef tal van brieven aan zijn broer Theo.

Waarde Theo,

“Denthe inspireert mij tot een leven lang schilderen, ik heb mijn bestemming gevonden.

Het is hier zoo gansch en al dat wat ik mooi vind, dat wil zeggen, ’t is hier vrede…..ik ben zeer blijde dat ik hier ben, Vincent”

Verplaats u in de leefwereld van de schilder in het najaar van 1883 en beleef het mysterie van het landschap. Dit landschap kunt u nog ervaren in het nabijgelegen Veenpark. Tijdens een rondleiding, waarin zijn belangrijke Drentse periode wordt belicht – en wat eraan vooraf ging -, krijgt u ook een sfeervolle film te zien en bezoekt u als hoogtepunt zijn kamertje.

Facet

Facet is wat jij wilt dat het is! Een plek waar taal, kunst en cultuur centraal staan en waar jij je eigen weg kunt leren vinden. Of je nu komt voor een cursus, lezing, spelletjesmiddag of het peuteruurtje, het kan allemaal.

Ook voor het lenen van boeken, het opdoen van inspiratie of iets maken met een 3D-printer, bij Facet is er de ruimte voor. Voor persoonlijk advies en hulp ben je bij Facet ook aan het goede adres. De medewerkers helpen je graag verder bij al je vragen. Facet is de ontmoetingsplek waar je niet alleen anderen ontmoet, maar ook je talenten kunt ontdekken en jezelf kunt ontwikkelen.

Dus ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan eens binnen bij een van de vestigingen in het centrum van Emmen, Emmer-Compascuum, Klazienaveen en Nieuw-Amsterdam.

Hotel ten Cate

Welkom bij Hotel Restaurant ten Cate, het kleurrijke en kunstzinnige hotel in Emmen. Wij zorgen graag voor een verfrissend en verrassend verblijf.

Het artistieke gebouw en ons unieke interieur zorgen voor een inspirerende setting. In het sfeervolle restaurant kunt u heerlijk – en eerlijk – genieten en onze arrangementen, faciliteiten en tips & trips zorgen ervoor dat u zich geen moment verveelt.

Na een gezellige dag heerlijk bijkomen en na een goede nacht lekker uitslapen? Onze stijlvolle luxe kamers, bieden u alle comfort om volledig uit te kunnen rusten.

Muziekkoepel Emmen

De Muziekkoepel straalt tijdens Ondernul als nooit tevoren. Als een ware kerstster prijkt zij op het mooie Marktplein van Emmen.
De in 1934 gebouwde Muziekkoepel, opgebouwd met stenen en keien door boeren uit de omgeving aangedragen, en in 2015 gerenoveerd -dankzij een initiatiefgroep vrijwilligers en ondernemers uit de omgeving die samen de sloop van de koepel hebben weten te voorkomen-, biedt zij ook tijdens Ondernul weer een prachtig openbaar podium.

De Nachtwacht van Emmen

In de Savannestal in het Rensenpark te Emmen is de Nachtwacht vanaf januari 2019 door een groep amateur schilders op onbezoldigde basis nageschilderd, waarbij ook de in 1715 afgesneden zijstukken  niet zijn vergeten. Eind 2020 was het schilderij klaar en het resultaat is verbluffend.

In Emmen is de komende 3 jaren “de Nachtwacht van Emmen” te zien in het oude giraffenverblijf (Savannestal) in het Rensenpark. Daarnaast kunt u de amateur schilders aan het werk zien met het naschilderen van de 35 zelfportretten van Vincent van Gogh en overige beroemde schilderwerken van Rembrandt en  Van Gogh. Ook zal er weer een nieuw groot spektakelstuk worden geschilderd, namelijk “de Legende van Rembrandt”.

U kunt de Nachtwacht en alle andere replica’s  van Rembrandt en Vincent van Gogh gratis bezichtigen tijdens de openingsuren.

 

Tourist Info

Tourist Info Emmen is gehuisvest op een mooie locatie aan het Raadhuisplein. Bij ons vindt u alle informatie over musea, attracties, evenementen, overnachten en wandelen & fietsen in de omgeving.  Ook bent u bij ons op het goede adres voor verschillende cadeaubonnen en souvenirs. Wij helpen u graag!

Laat je verrassen door de vele mogelijkheden van Emmen. Oog in oog staan met exotische dieren, een tocht maken langs de grootste en mooiste hunebedden van Nederland of lekker uitwaaien in het uitgestrekte Veenland, in Emmen kan het allemaal. En nog veel meer! De omgeving Emmen biedt u rust, ruimte en karakter. Kom genieten van het prachtige landschap, de diverse evenementen en de vriendelijke mensen. Tot in Emmen!

MicksArt Gallery

Welkom aan de Kapitein Grantstraat 24 te Emmen op onze mooie ruime locatie van 1000 m2 waar Kunst en enthousiaste mensen elkaar graag ontmoeten.
Exposities, Workshops, Designtassen, een kop koffie, altijd welkom en altijd nieuwe ideeën: dat is het Collectief.

Wij (Erik Knegt en Annie Sturing) zijn een vrolijk en ondernemend duo, altijd in voor nieuwe opties en we werken graag samen om kansen te vergroten en kunstenaars een platvorm te bieden. Kunst verbindt! Erik organiseert elke acht weken een verrassende Kunst Expositie van toonaangevende kunstenaars uit binnen en buitenland bij MicksArtGallery. Annie heeft een eigen tassenlabel ANNIGJE en ANNO: dames en heren designtassen, van strak en stijlvol design tot kleurrijk eigenwijs en vaste Exposant bij MicksArt Collectief.
Samen hebben we het label: MI&ANN Art Jackets. We toveren bestaande merkjeans om tot Art Jackets. Hierbij gaan we voor upcyclen.

Op zoek naar een uniek kunstwerk, een designtas of Art Jackets, wil je in opdracht jouw unieke creatie laten maken, wij zijn in voor een uitdaging!

Stichting MicksArt biedt een inspirerende en kunstzinnige omgeving met creatieve en uitdagende werkontwikkel plekken!